måndag 23 augusti 2010

Virkat




Nu har jag suttit o knåpat ihop 2 st Amigurumi, konstigt namn, men iden kommer från japan.
Jag har översatt det ena mönstret o det andra har jag hittat på en blogg.
Keroppi (grodan) har jag översatt o det mönstret kommer jag att lägga ut sen.
Muminmamman har jag hittat här
http://www.crochetamigurumi.blogg.se/2009/july/flodhast-mumin-monster-hippo-moomin-pattern.html
men jag la till lite egna saker som förkläde o väska.
det finns massor av engelska mönster på nätet, lycka till att leta. Ska lägga upp lite länkar sen.
Tada från en "knåptant"

fredag 20 augusti 2010

Fredag

I söndags så kom en ny lekkompis till Laika, han heter Amos (har inget kort än) han är ca 1 år, en liten blandis.
I måndags så var jag en sväng på jobbet. Sanna från Fasighets var där vi kollade på överklagan ang min arb.plats olycka.
Veckan har trillat på i lugn takt. Jag har börjat att försöka göra Amigurumi, små virkade o stoppad djur som kommer från Japan. Ska lägga ut en bild när jag är klar med den första. Mycket pilljobb är det.
Har även suttit o letat efter olika roliga halsdukar att både virka o sticka, så om ngn läser detta o har mönster så hör gärna av dig...
I dag fredag så blev det en äppelkaka, det fanns ngn som ville att jag skulle göra det, han sa att han saknade den..jaja tänkte jag jag tar med mig till jobbet på måndag, ska ditt i fackliga ärenden.
Tada

onsdag 11 augusti 2010

Laika o Dhima



Igår kom dalmatinern Dhima hit, hon är en valp på ca 4 månader...
Först var dom lite reserversde mot varandra särskilt Dhima, men sen efter promenaden gick det jätte bra..Laika visste inte riktigt hur hon skulle bära sig åt, hon är inte så van vid andra hundar. efter ett tag så tyckte Dhima att Laika var tråkig när hon inte ville leka, men då fick hon tag på en pipleksak o den var skojjig..
Så på det hela taget så gick det bara bra.

tisdag 10 augusti 2010

Tisdag

Idag blir det ingen loppis...Det får bli en annan dag.
Men Laika ska få träffa en Dalmatiner idag som heter Dhima...Kul. Jag skriver om det imorgon....
Iggår fick jag brev från AFA, dom tyckte tydligen inte att det fanns ngt samband mellan min olycka o min skada...jaja det är ju bara att överklaga. Att det ska vara så svårt att få ut på försäkringarna när man har halkat i en trappa (full med stekflott), jag städade på MAX då. Jag har snart gått sjukskriven 2 år och är även opererad i axeln och den vill inte läka ordentligt, jag kan inte anv armen ordentligt, inte bära, inte lyfta inte ens anv den ordentligt när jag tvättar håret...Men AFA o FK tycker kanske att man ska bli av med en kroppsdel eller dö för att få ut på försäkringarna...Jag har inte fått ut en enda krona för denna olycka än, o som det ser ut nu så lär jag inte få det heller, att man har blivit skadad för livet o inte kan återgå till sitt fasta ordinarie jobb tycks inte spela ngn roll, att man förlorar massa pengar på detta tycks inte spela ngn roll heller. Ingen kul situation. Jag har fått min lägenhet handikapp anpassad för att jag inte kunde ta mig upp ur badkaret pgr av axeln. Jag fick en dusch.
Jag har svårt att göra dom dagliga sakerna här hemma...Ska man behöva leva så??? Ska jag behöva gå tillbaka till ett jobb jag inte kan utföra?? Tja det återstår att se..
Tada till nästa gång

torsdag 5 augusti 2010

Torsdag

(kort taget av Erica)
Idag blev det 2 st fika men dom blev hemma hos mig...Det var trevligt. Sen var jag på röntgen, min dr ville ha nya bilder av min kassa axel, den vill inte läka. Jag var hos henne igår. Hon skickade en remiss till reumatologen åxå, ska kolla lederna igen, fall det är reumatism eller psoriasisen som växt in i lederna, är det PSO som växt in så blir det cellgiftsbehandling...Inget kul. Är sjukskriven till oktober..
Jag var hos polisen idag, o hämtade mitt nya ID-kort...Det blev ganska hyfsad bild. Så nu behöver jag inte tänka på nytt ID på 5 år. Skönt det.
Imorgon så ska Erica begrava sin farmor, sorgligt, Maj blev bara 65 år (tror jag).
Erica har fått bättre kontakt med både sin pappa o farfar nu. Det känns skönt o tryggt. Jag bor ju iaf nästan 80 mil från henne. Men hon är ju 18 år o myndig..Men ens barn är alltid barn...Mamma älskar sin gloda. Mammas älskade krämbulle...Kärt barn har många namn. På lördag så ska jag ev iväg på loppis, på en loppis som jag aldrig varit på. Det ska bli kul. Jag älskar att rota runt på loppisar, man kan få sitt hem sååååå personligt, vill inte ha ett steriotypt hem...Vårat hem ska präglas av mig o gubben..
Tada till nästa gång...

tisdag 3 augusti 2010

Tisdag

Nu är det ett tag sedan jag skrev. Ibland har man inget särskilt att skriva om. Jag har gjort färdigt Ericas poncho/cape, någonting åt det hållet. Ska ta en bild på den sen o se om man kan få grepp på vad det blev..hahaha..
Här har vädret varit växlande.
Ska ut med Nenna på en loppis runda här framöver, loppisar är kul.
På torsdag så ska jag fika med en jobbarkompis som nu har sin semester, vi har alltid motsatt semester.
Jag måste åxå köpa ngn form av upphängningsanordning till stolarna som vi har på "ballisen", det är klappstolar. Smidigt att man kan få undan dom när vi inte har gäster. Jag skulle gärna vilja ha tag på ngn typ av träsoffa som är typ 150-155 cm, gärna en men förvaring under.
Idag ska jag försöka rensa lite i min garderob...inget kul men ett måste.
Tada till nästa gång