onsdag 28 april 2010

Mazarinkaka

Mazarinkaka

Botten:
400 gr smält smör
4 st ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja eller 2x0,5 gr saffran
Smör och ströbröd till långpannan

Förslag Till Topping
1. Pudra kakan med florsocker när den svalnat
2. Blanda 8 dl florsocker med 4 msk vatten. Tillsätt önskad smak och färg på smeten.

Gör så här:
1. Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver.
5. Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran).
6. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
7. Häll smeten i långpannan.
8. Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.

9. Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över.
10. Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
11. Variera karamellfärg röd / grön / gul, så kan du få en svag rosa ,grön eller gul färg och smaksätt efter behag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar